Ben jij gezond genoeg om een rijbewijs te halen?

Eigen verklaring

Iedereen die een rijexamen aflegt, moet over een ingevulde “Eigen Verklaring” (EV) beschikken.

Eigen verklaring (EV) CBR rijexamen

Als nieuwe bestuurder op de weg ben je verantwoordelijk voor je eigen veiligheid en die van anderen. Volgens de wet moet je rijgeschikt zijn om te mogen autorijden. Geestelijk en lichamelijk moet je goed in staat zijn om het verkeer goed te kunnen inschatten. Als je gezondheidsproblemen of en beperking hebt dan mag je niet altijd de weg op. Het CBR stel in het formulier van de eigen verklaring een aantal vragen over je gezondheid.

Een eigen verklaring bestaat uit een lijst met vragen over hoe je lichamelijke en geestelijke gesteldheid op dit moment is. Als je de eigen verklaring niet naar waarheid invult ben je volgens de wet strafbaar bezig. Dit kan ook gevolgen hebben voor je verzekering als je betrokken bent bij bijvoorbeeld een aanrijding in het verkeer.

Kosten van de eigen verklaring

De eigen verklaring kost €41,00. Je kunt er een kopen via Mijn CBR. Op basis van de eigen verklaring wordt er bekeken of je wel rijgeschikt’ bent. Je ontvangt hierover binnen vier weken bericht van het CBR. In de meeste gevallen krijg je direct een beoordeling of je wel rijgeschikt bent, alleen in uitzonderlijke gevallen is er extra onderzoek nodig. Klik hier voor meer informatie over de eigen verklaring

Ja, ik wil me aanmelden voor een proefles!

Stap voor stap methode
Rijopleiding op maat
Vaste rijinstructeur/rijinstructrice
Géén wachttijd, start direct

De leukste rijschool

Geslaagde leerlingen 🎉

Rij zelfverzekerd bij rijschool GLOW. Meer dan 1240+ geslaagden!

Wat zeggen onze leerlingen

Reviews Rijschool GLOW ⭐

Romy O.

Hele fijne 'opfrisrijlessen' gehad van Gonul. Ik had over de jaren heen rijangst ontwikkeld, maar ben daar nu overheen. Door Gonul kan ik weer met zelfvertrouwen rijden. Ik kan haar absoluut aan iedereen aanraden!

Elsbeth Z.

Erg blij met mijn keuze voor Glow! Amar is een prettige, duidelijke en geduldige instructeur. Echt een aanrader!

Mila V.

Top rijschool! Binnen een week kon ik rijden voor een opfriscursus. Gönül was erg vriendelijk, duidelijk en geduldig.

F D.

Ontzettend fijne en rustige opfris rijles gehad! Ik kan weer zelfverzekerd de weg op dankzij de duidelijke instructies en tips van Gönül 🙂

Jorrit B.

Hele fijne rijschool! Persoonlijke en professionele begeleiding, flexibel in planning en snel een examendatum.

Bas van W.

Ontzettend blij met Glow. Gonul is een hele prettige, vriendelijke rijinstructeur met gevoel voor humor (ook niet onbelangrijk). In één keer geslaagd! Ik kan Glow ten zeerste aanbevelen! Dankjewel Gonul!

Meer dan 1240+ geslaagden! 👍

Meld je aan en slaag snel voor je rijopleiding bij Rijschool Glow.